Bedrijfsreportage

De essentie van fotografie is misschien wel, meer dan wat dan ook, het overbrengen van gevoel, sfeer en emoties. Zo kan de essentie van een persoon sneller gevangen worden in beelden dan in woorden en hetzelfde geldt natuurlijk voor een bedrijf. Cord Beckmann vindt het een uitdaging om, elke keer weer opnieuw, de essentie met een bedrijfsreportage te vangen in beelden. Dat hij op zijn eigen manier in een prachtige stijl. Dit is waarom hij er met kop en schouders boven uitsteekt.

Wanneer kies je voor een bedrijfsreportage?

‘In negen van de tien gevallen is de aanleiding dat een bedrijf toe is aan een nieuwe website. Maar het mooie van een bedrijfsreportage is dat deze zich leent voor vrijwel elk doel. Meestal levert een dergelijke reportage tientallen foto’s op die elk voor een specifiek doel te gebruiken zijn. Als bedrijf wil je graag in de pers komen. Dan zijn goede foto’s voor bij een interview in het bedrijfs- of branchemagazine niet altijd beschikbaar. Ook jaarverslagen en andere officiële stukken kunnen vanuit een bedrijfsreportage van beeldmateriaal voorzien worden.’

BEKIJK HIER ENKELE VOORBEELDEN

Dus het is eigenlijk een soort databank van hoogwaardige sfeerbeelden uit het bedrijf? ‘Dat kan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een bedrijfsreportage kan ook gemaakt worden naar aanleiding van een bepaalde gelegenheid. Een bedrijfsjubileum bijvoorbeeld, met een mooie expositie er aan gekoppeld. Mijn ervaring is dat veel bedrijven wel een concrete aanleiding nodig hebben om over een bedrijfsreportage te gaan nadenken. Belangrijk is om in gedachte te houden dat een reportage nooit een specifieke aanleiding nodig heeft. Elk bedrijf heeft een verhaal te vertellen en elk verhaal vertel je makkelijker met beelden.’

Belangrijk aan een bedrijfsreportage is onderscheid. Uiteindelijk moeten de beelden van de ene reportage niet inwisselbaar worden met die van een andere. Dat betekent dat in elke foto ook iets van de essentie van het bedrijf moet zitten. Apparaten, machines en objecten met een functie die ook voor de onwetende toeschouwer in een oogopslag duidelijk zijn.

Natuurlijk zijn er situaties waarin u behoefte heeft aan een opdracht op maat. U kunt een vrijblijvende offerte ontvangen op aanvraag.

Voor meer informatie en mogelijkheden neem dan contact op. Tel 06-21397900/0610076282 Mail: info@photocord.nl

 

 

Open chat
Hallo, Kan ik u helpen? Ik help u graag verder.

Bij gebruik van deze app gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens om contact op te nemen.
Powered by